Waarom kiezen voor een maatschappelijke stage?

Foto: Pexels

Met Go2Learn kunnen jongeren een maatschappelijke stage volgen, hier of in het buitenland. Maar wat win je erbij? Dat vertelt Sarah, studente communicatiewetenschappen, ons. Zij liep via Go2Learn stage in Indonesië.

Waarom koos je voor een stage met Go2Learn?

“Duurzaam ondernemen sprak me aan, maar in de cursussen van mijn opleiding vond ik hier niets over terug. Via Go2Learn kreeg ik inzicht in wat duurzaam ondernemen inhoudt én kon ik het meteen in de praktijk brengen. Daarnaast wou ik ook meer leren over andere culturen.”

Wat hield je stage in?

“Ik liep stage bij een reisorganisatie in Indonesië. Daar moest ik leuke en leerzame activiteiten bedenken voor kinderen die hier op reis waren, rekening houdend met de principes van duurzaam ondernemen. Activiteiten, zoals yoga en zumba, werden door buitenlandse en Indonesische kinderen gevolgd. Zo was er meteen een interculturele uitwisseling.”

Welke competenties heb je verworven?

“Ik heb een bredere kijk op de wereld gekregen. Wat ik doe en wat bedrijven doen, heeft een impact op heel wat anderen. Ook worden je sociale vaardigheden, belangrijk eens je op zoek bent naar werk, versterkt. Dat leer je allemaal niet op de schoolbanken. Bovendien krijg je na afloop een certificaat als kwaliteitswaarborg, een pluspunt op de arbeidsmarkt.”

Welke tip heb je voor iemand die start met een stage?

“Geniet en leer zoveel mogelijk bij! Het is een overweldigende ervaring. Je moet misschien even uit je comfortzone treden, maar je krijgt er zoveel voor terug. Je doet het bovendien niet enkel voor jezelf. Ook de vzw of het bedrijf waar je stage loopt, doe je een enorm plezier. Het is een win-win!”

Meer info? www.go2learn.be.


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Go2Learn