Snel een job met SWOP

Jongeren worden wel eens digital natives genoemd. Zij groeien op met de computerwereld en social media. Accent ontwikkelde de SWOP app die toelaat om snel een mooi aanbod vacatures op te sporen. De app kent veel bijval bij twintigers, maar ook 60-plussers maken er gebruik van.
door
marketing
Leestijd 1 min.

Eline David

Een job vinden vanuit de zetel of terwijl je met vrienden op een terrasje zit? Dat kan perfect met de SWOP app van uitzend- en selectiebedrijf Accent. De leuze luidt: ‘SWOP the job you love'. Solliciteren gaat snel en er volgt binnen de 48 uur. een reactie. Je hoeft dus niet meer te piekeren over een cv of over wanneer je een antwoord zult krijgen.

De app vloeide voort uit een opleiding die Accent-medewerkers konden volgen. “In 2014 volgde ik samen met een collega een opleiding ‘Creative Class' aan de Vlerick Management School. Accent gaf hiertoe de impuls. We kregen de opdracht om een HR-concept voor de 21ste eeuw uit te denken. Ons idee was om een app te ontwikkelen zodat klanten naar vacatures kunnen swipen”, zegt Eline David (30), Innovation Manager bij Accent. Hiervoor vonden ze de steun van onder meer het eigen marketingteam, IT-medewerkers, maar ook van het bedrijf Next Apps uit Lokeren.

Schot in de roos

Het begon heel kleinschalig met beperkte financiële middelen en was aanvankelijk een marketingtool. Het bleek echter een schot in de roos. Al na een maand bleek dat 45 sollicitanten via SWOP een job hadden gevonden. De cijfers bleven groeien. De SWOP-app bezorgde tot nu toe 1.300 mensen een vaste job, in totaal werd het medium gebruikt voor 160.000 sollicitaties. Het gaat om uiteenlopende vacatures: van algemene arbeider, verkoop tot projectleider in de bouw.

De app is een prima idee voor de zogeheten digital natives die opgroeien met internet en social media. “De ervaring leert dat sollicitanten vaak dezelfde dag nog feedback krijgen. We garanderen alleszins een reactie binnen de 48 uur. De gemiddelde leeftijd van de gebruikers is 27 jaar. Maar vergis je niet, er liepen ook al mooie verhalen binnen van 60-plussers die via SWOP een gepaste job vonden.” Onder meer omwille van de laagdrempeligheid en het gebruiksgemak kreeg de SWOP een score van 8?/10. De initiatiefnemers blijven op zoek naar een actualisering om de app nog attractiever te maken met een nog sterkere focus op solliciteren.


Michelle Derycker, 20

Administratief bediende bij Heyvaert & co

“SWOP ontdekte ik via een kennis die bij Accent werkt. Ik was op zoek naar een geschikte job, maar had nog niets gevonden. Dat lukte wel via SWOP. Het leuke is dat je kan aangeven welke interesses je hebt en zo heel veel vacatures te zien krijgt. Ik had al ervaring als medewerker in een warenhuis en als call agent. Nu zit ik echt wel op mijn plaats. SWOP belooft dat er binnen de 48 uur. een reactie komt en dat is zeker zo, het ging meestal nog sneller. SWOP is ook heel gebruiksvriendelijk, het is zeker een aanrader.”

Guust Peeters, 33

Meewerkend werfleider bij De Gendt Gavin

“Ik was al een poosje op zoek naar een geschikte job. Op Studio Brussel ging het over handige apps en een luisteraar vertelde over SWOP. Ik probeerde het uit en gaf onder meer aan welke job ik zocht en waar ik wilde werken. Al snel kwam er een aanbod, de volgende dag waren er ook telefoontjes van Accent-medewerkers van verschillende kantoren. Eén van hen had het over een baan bij De Gendt Gavin, iets dat ik nog niet via SWOP had gezien. Daar werk ik nu tot mijn grote tevredenheid. SWOP heeft me dus onrechtstreeks werk bezorgd. Het is een heel praktische en snelle tool.”


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Accent