Rosettacontract, een opstapje naar een loopbaan bij de FOD Financiën

De startbaanovereenkomst (Rosetta) is een contract van bepaalde duur dat aan jongeren jonger dan 26 jaar de mogelijkheid biedt om leuke professionele ervaring op te doen.

Sarah Brisbois, 25 jaar (rechts)

Master in de Taal- en Letterkunde Frans en Romaans
HR-Dienst – FOD Financiën

Hoe ben je bij de FOD Financiën terecht gekomen?

Alumni ULG, een dienst van de Universiteit van Luik die zorgt voor de begeleiding van de afgestudeerden, bracht mij op de hoogte van de vacature «HR Officer» met een Rosettacontract. Ik heb onmiddellijk gesolliciteerd en werd al snel uitgenodigd voor een gesprek. Op 1 november 2016 ben ik aan mijn allereerste werkdag begonnen.

Waaruit bestaat jouw job ?

Als Business Partner bij P&O ben ik de contactpersoon met het management van de Patrimoniumdocumentatie en zorg ik voor de link met de andere HR-diensten. Wij ondersteunen hen bij de invulling en realisatie van het personeelsplan.

 

Roxane Scheerlinck, 24 jaar (links)

Master in de Criminologische Wetenschappen
HR-Dienst – FOD Financiën

Wat heb je al bijgeleerd?

Ik heb het geluk gehad om te mogen samenwerken met een heel fijn team. Ik weet nu hoe het personeelsbeleid in een grote organisatie gepland en uitgevoerd wordt.

Denk je er aan om bij de FOD Financiën te blijven?

Jazeker. Ik ben enorm blij met de aangeboden kans om als Rosetta aan de slag te gaan. De FOD Financiën is een sterke werkgever met veel doorgroeimogelijkheden en een goede balans tussen mijn privé- en professioneel leven. Genoeg redenen om mijn carrière hier verder uit te bouwen. Daarom heb ik me vorige week ingeschreven voor een statutaire functie als HR Officer A1.


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner FOD Financiën