I Love My Job: Gillian werkt bij H&M als Department Manager Trainee

« Ik kan niet stilzitten »

Gillian Adriaenssen (24), werkt bij H&M als Department Manager Trainee

Wat houdt je training in?

“Een jaar lang doorloop ik verschillende functies in de winkel op de Meir in Antwerpen. Als Trainee werkte ik mee als Sales Advisor, deed een tijdje Visual merchandising en sinds januari ontdek ik stap voor stap de functie van Department Manager. Een Department Manager is verantwoordelijk om samen met zijn team de klanten een fantastische shopping-ervaring te laten beleven. Tijdens mijn opleiding kan ik altijd rekenen op de steun van mijn collega’s. Naast mijn training in de winkel, kan ik veel opleidingen volgen, bijvoorbeeld over hoe ik best met mijn collega’s omga.”

Waarom wil je werken in Retail?

“Ik kan niet stilzitten. In de winkel ben ik constant in beweging en ga ik voortdurend om met andere mensen. Een job in Retail is dus echt iets voor mij.”

Waarom ambieer je een managementfunctie?

“Als je een afdeling of een hele winkel leidt, kan je beslissingen nemen waarvan het resultaat meteen zichtbaar is en dat geeft voldoening. Ik vind het bovendien heel leuk om mensen te begeleiden.”

Waarom koos je voor H&M?

“H&M is een open en tolerante organisatie met veel doorgroeimogelijkheden. Ook het internationale aspect spreekt mij aan. Als ik op een dag Department Manager in Australië wil worden, dan kan dat. In onze winkel op de Meir ligt het tempo hoog en dat creëert een dynamische sfeer, want we weten dat we altijd op elkaar kunnen rekenen.”


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner H&M