Bizidee: « Klimmen is een vorm van escapisme »

Bizidee kneedt ideeën tot startups. Peter Schildermans wint deze maand de Pop Poll ideeën­wedstrijd. Als het aan hem ligt, komt er binnenkort een boulderzaal in Turnhout: ‘Gustaaf Klimt’.

Wat houdt je idee in?

Peter: “Bouldering is een klimsport waarbij je via een kleurenparcours boven moet zien te geraken. Er komen geen touwen aan te pas en je gaat niet hoger dan vier meter, dus de drempel ligt (letterlijk) veel lager.”

Waarom hebben de inwoners van Turnhout nood aan jouw idee?

“In de Kempen wonen veel liefhebbers van bouldering die 40 minuten moeten rijden om een goede klimzaal te vinden. De sport is een soort van escapisme uit de dagelijkse ratrace. Je bent weg van je GSM en zorgen, en maakt plezier met vrienden. Daarom wil ik ook een bar centraal in de klimzaal. Turnhout kan sowieso nog wat pit gebruiken!”

Vanwaar komt de naam ‘Gustaaf Klimt’?

“De naam is een woordspeling op Gustav Klimt, een schilder met romantische invloeden. Hij bracht het escapisme prachtig in beeld en ik wil zijn visuele elementen gebruiken om de zaal in te richten. Het wordt een totaalconcept.”

Ook een goed idee? Doe mee aan de Pop Poll van Bizidee vanaf 18 augustus. Post je idee hier en ontdek wat je in handen hebt: goud, of hout. En wie weet win je nog een prijzenpakket ter waarde van 4.000 EUR.

www.bizidee.be/pop-poll