Argenta: samen voor hetzelfde doel

Argenta is een bank die blijft groeien. En dat is vooral dankzij haar transparante producten en gedreven medewerkers.
door
marketing
Leestijd 2 min.

Rachida Aboulakil is Teamleider van Credit Risk Analysis. Met haar team beheert ze het kredietrisico van de effectenportefeuille. Ze analyseren de tegenpartijen en bepalen de kredietwaardigheid. Aan de hand van die informatie geven ze advies aan het management: investeren of niet? “Bij Argenta maak je het hele plaatje mee. Je bekijkt banken, bedrijven actief in verschillende sectoren, overheden... Je takenpakket is heel divers, terwijl dat bij andere banken vaak veel beperkter uitvalt.”

Nieuwe regelgeving

Het team van Rachida is momenteel op zoek naar een nieuwe Senior Credit Risk Expert. Een job met veel variatie: “Onze nieuwe medewerker zal zich onder andere mogen bezighouden met calibratie, modelherzieningen en stresstesten. Hij of zij zal de relevante wetgeving, die voortdurend verandert, nauwgezet opvolgen”, weet Rachida te vertellen.

Kansen grijpen

Rachida is zes jaar geleden bij Argenta begonnen als CRA analist. “Ik hield me eerst bezig met het analyseren van bedrijven. Later focuste ik me meer op het analyseren van banken, overheden, regio's, steden en gemeenten en het kredietrisico op portefeuilleniveau. Een jaar geleden kreeg ik de kans om teamleider te worden en dat heb ik mij nog niet beklaagd. Ik vind het heel boeiend om niet enkel te focussen op mijn eigen werk, maar ook mensen te stimuleren en zo goed mogelijk op hun vragen te antwoorden. Dat haalt de peoplesperson in mij naar boven. Deze nieuwe verantwoordelijkheid zorgt er ook voor dat ik vanuit een breder perspectief naar het werk kijk. Ik bepaal bijvoorbeeld mee de doelstellingen van ons team”, vertelt Rachida enthousiast. “Er zijn veel doorgroeimogelijkheden bij Argenta, je moet ze alleen met beide handen grijpen.”

Bij Argenta heerst een open cultuur. “Er is weinig afstand tussen het management en de werkvloer. Mijn team is heel jong en gemotiveerd. Ze brengen voortdurend nieuwe ideeën aan om efficiënter te werken. Bij Argenta is er geen wij-zijverhaal. We gaan samen voor hetzelfde doel”, besluit Rachida.


Welke eigenschappen moet een Senior Credit Risk Expert hebben?

  • Je bent een enthousiaste en gedreven teamspeler die zowel zelfstandig als in team kan werken en daarnaast proactief is en initiatief neemt.
  • Je hebt sterke analytische vaardigheden en een groot aanpassingsvermogen.
  • Je hebt een goede kennis van kredietrisicomodellen.

  • Linda Bats, Rapportering en consolidatie

    “Op de dienst Rapportering en consolidatie duik ik werkelijk in het cijfermateriaal. We rapporteren aan de Belgische, Nederlandse en Europese toezichthouder. Ik werk nu 1,5 jaar bij Argenta en heb hiervoor 19 jaar bij een grootbank gewerkt. Bij Argenta heb je zicht op de volledige dataflow van rapporteringen en ben je niet slechts één schakel in het proces. We zijn trouwens nog op zoek naar een leuke collega.”

    Ann Bruylandt, Boekhouding

    “Op de boekhouding ondersteun ik mijn collega's bij het opstarten van nieuwe projecten. Daarom moeten we van alle diensten een basiskennis hebben, bijvoorbeeld over spaarproducten of de payroll. Je leert dus alle producten van onze bank maar ook alle collega's kennen. Ik vind het hierbij verrijkend om met verschillende leeftijden en persoonlijkheden samen te werken. Ik werk ondertussen al 19 jaar bij Argenta, waarvan 15 jaar op de boekhouding. Mijn collega's en ik zijn niet van plan er weg te gaan.”

     

    Julie Devers, Procurement

    “Als aankoper bij Argenta zoek ik de beste partner op de markt. Duurzaamheid is daarbij heel belangrijk. Argenta zoekt in het kader van de digitalisering van de bank steeds naar innoverende oplossingen. Dat is een hele uitdaging die mij regelmatig uit mijn comfortzone trekt en erg veel voldoening geeft. Alle collega's willen het beste voor de eindklant en we geven ons dan ook 200% op de werkvloer. Argenta is een flexibele werkgever waardoor mijn privé en werk perfect in balans zijn. In mijn team is trouwens nog plaats voor een enthousiaste aankoper IT, die mee het hele digitale traject in goede banen kan leiden!”


    Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Argenta