Weerbericht – Zon breekt maandag nog door

De nieuwe week start zwaarbewolkt, maar het blijft meestal droog. In de loop van de dag verschijnen er steeds meer opklaringen en de maxima schommelen tussen 19 en 26 graden. Dat meldt het KMI. Maandagavond en -nacht houden de opklaringen eerst aan, maar tijdens het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en vergroot de kans op buien in het zuidoosten. De minima liggen tussen 13 en 17 graden.
Dinsdag wordt het warm met zon en soms veel wolken. Vanuit Frankrijk komen er buien, plaatselijk met onweer. De maxima schommelen tussen 22 graden in de Ardennen en 27 graden in Vlaanderen bij een matige wind uit het oosten tot het zuidoosten. Aan zee stijgt het kwik tot 25 of 26 graden, waarna een zwakke zeebries opsteekt.
Van woensdag tot zondag wordt het wisselvallig en koeler. Het KMI verwacht opklaringen, maar soms ook (onweers)buien of perioden van regen. De maxima schommelen woensdag rond 22 graden in het centrum van het land en dalen nadien naar 18 tot 19 graden.

bron: Belga