Strafuitvoeringsrechtbank Brussel: Léopold Storme mag opnieuw voorwaardelijk vrijkomen

Strafuitvoeringsrechtbank Brussel: Léopold Storme mag opnieuw voorwaardelijk vrijkomen

De strafuitvoeringsrechtbank van Brussel heeft zich vandaag uitgesproken voor een nieuwe voorwaardelijke vrijlating van Léopold Storme. Dat zegt zijn advocaat, Fabian Lavaux, die daarmee berichtgeving van RTL Info en La Capitale bevestigt. Het parket heeft 24 uren om beroep aan te tekenen tegen de beslissing. Er is een nieuwe voorwaarde toegevoegd: het volgen van psychiatrische begeleiding. Léopold Storme werd in 2010 door het hof van assisen van Brussel veroordeeld tot 26 jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn ouders en de moord op zijn zus, op 16 juni 2007 in de Brusselse Marollenwijk.

De nu 29-jarige Storme werd op 24 februari een eerste keer voorwaardelijk in vrijheid gesteld, maar die beslissing werd op 7 juni geschorst. Léopold Storme had zich de week voordien zelf bij de bevoegde politie-inspecteur aangeboden omdat hij alcohol had gedronken, wat verboden was gezien de opgelegde voorwaarden.

Vandaag kende de strafuitvoeringsrechtbank hem een nieuwe voorwaardelijke vrijlating toe, aldus meester Lavaux. “De strafuitvoeringsrechtbank is ingegaan op onze aanvraag, en niet op de verwerping ervan door het parket.” Hij preciseerde nog dat hijzelf de psychiatrische begeleiding van zijn cliënt heeft gevraagd.

Het parket heeft 24 uren de tijd om beroep aan te tekenen bij het Hof van Cassatie, zo niet zal Léopold Storme vanaf morgen vrijkomen, aldus zijn advocaat.

bron: Belga