Rob Van de Velde stopt als schepen van de stad Antwerpen

Rob Van de Velde stopt als schepen van de stad Antwerpen

Rob Van de Velde (N-VA) stopt als schepen voor Ruimtelijke Ordening en Stadsontwikkeling van de stad Antwerpen. Dat bevestigt hij aan Gazet van Antwerpen. Een exacte datum voor zijn vertrek wordt nog besproken met zijn partij, die daar pas ‘ergens in het najaar’ over zal communiceren. Ook over een opvolger is nog niets beslist. Van de Velde speelde al enkele maanden met de beslissing om te stoppen. De gedachte kwam voor het eerst bij hem op, toen voormalig schepen voor Cultuur Philip Heylen zijn vertrek aankondigde. “Ik zit in dezelfde situatie qua leeftijd. Ik ben vijftig geworden en bij mij komt er dan nog eens bij dat ik vier kinderen heb, van wie er twee nog heel jong zijn. Qua carrièreplanning moet je daar allemaal rekening mee houden. Als ik nog iets anders wil gaan doen, dan is nu de enige goede moment”, zei Rob Van de Velde in de nieuwsuitzending van de regionale televisiezender ATV.

Net als Philip Heylen plant ook Rob Van de Velde een overstap naar de privésector. “Maar daar zal in het najaar verder over gecommuniceerd worden”, zei hij bij ATV. Of dit nu het einde van zijn politieke carrière betekent – Van de Velde is ook nog Kamerlid – zal eveneens pas in het najaar duidelijk worden. “Ik doe alles in goed overleg met mijn partij en ga nu geen ‘cavalier seul’ spelen.”

Van de Velde ging in 2006 in de politiek via Lijst Dedecker en stapte daarna over naar de N-VA. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 behaalde hij ruim 4.000 voorkeurstemmen. Sinds 2014 is hij ook Volksvertegenwoordiger in de Kamer.

bron: Belga