Definitief groen licht voor Oudsbergen

De gemeenteraden van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek hebben maandagavond definitief groen licht gegeven voor de nieuwe gemeente Oudsbergen. Einde november gaven ze al hun principiële goedkeuring. Met deze beslissing zijn Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek de eerste gemeenten die hun fusie definitief goedkeuren. Dat meldden beide gemeenten in een persbericht. De naam Oudsbergen was al sinds 9 mei gekend, het nieuwe logo werd maandag aan de gemeenteraden voorgesteld. Net zoals bij de zoektocht naar een nieuwe gemeentenaam, konden ook hier de inwoners ouder dan 12 jaar stemmen. Zo’n 731 inwoners en personeelsleden brachten hun stem uit. Vanaf 1 januari prijkt het nieuwe logo op het gezamenlijke infoblad van Oudsbergen.
Samen met het nieuwe logo werden ook de nieuwe digitale loketten voorgesteld. Met hun elektronische identiteitskaart kunnen de inwoners van Oudsbergen voortaan onmiddellijk documenten, zoals een uittreksel uit het strafregister of een bewijs van samenstelling van het gezin, opvragen via de gemeentelijke websites.
In de nieuwe gemeente zullen veertig straten identieke of bijna-identieke namen hebben. Om veiligheidsredenen wordt daarom telkens de straatnaam met het minst aantal woningen van naam veranderd. Dat project moet tegen begin 2018 afgerond zijn.
1 januari 2019 moet de gemeente Oudsbergen definitief een feit zijn.

bron: Belga