Brahim Bakali teruggevonden – Parket zoekt oplossing voor minderjarige

Brahim Bakali teruggevonden - Parket zoekt oplossing voor minderjarige

Brahim Bakali, de minderjarige die vrijdag verdween uit de lokalen van de Dienst Vreemdelingenzaken, is afgelopen nacht door een patrouille van de Brusselse lokale politie aangetroffen op de Brusselse Anspachlaan. Dat meldt het Brusselse parket. Er wordt nu nagegaan wat zijn exacte leeftijd is en waar en door wie hij moet opgevangen worden. Het is immers nog niet duidelijk of de jongeman familie in België heeft, aldus het parket. Brahim Bakali was in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt door de politie omdat hij mogelijk betrokken was bij een diefstal in bende. De politie bracht hem over naar de lokalen van de Dienst Vreemdelingenzaken omdat de jongeman verklaarde dat hij van Marokkaanse nationaliteit was en 9 jaar oud was. Vrijdagmiddag verdween hij uit die lokalen maar het duurde enkele uren voor zijn verdwijning werd aangegeven.

“Een patrouille van de Brusselse politie heeft hem zondagnacht rond 04.30 uur opgemerkt op de Anspachlaan, in het gezelschap van andere jongeren”, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “De jongeman gaf eerst een andere naam en zei dat hij 13 jaar oud was maar het bleek wel degelijk om de vermiste minderjarige te gaan. We onderzoeken nu wat zijn juiste leeftijd is en door welke dienst hij het best wordt opgevangen.”

Volgens het parket heeft de jongeman zelf nog geen verklaring afgelegd en is het niet duidelijk waar hij sinds vrijdag verbleven heeft. Al evenmin is duidelijk of hij slachtoffer is geworden van mensensmokkelaars en of hij familie heeft in België.

bron: Belga