Antwerps parket onderzoekt geweld tegen politie in Borgerhout

Antwerps parket onderzoekt geweld tegen politie in Borgerhout

Na een gewelddadig incident in Borgerhout, waarbij gisteren twee politieagenten gewond raakten, moet een van de verdachten zich al op 8 september voor de rechtbank verantwoorden. Hij werd door het parket gedagvaard via de snelrechtprocedure. Het onderzoek naar andere mogelijke verdachten loopt volop, meldt het parket. Het incident gebeurde zondag rond 15.15 uur in de omgeving van de Jan De Laetstraat in Borgerhout. Twee inspecteurs van het fietsteam wilden een jongeman controleren, die zonder helm op een bromfiets rondreed die gestolen bleek te zijn. Het kereltje zette het echter op een lopen. Toen de agenten hem bij de kraag grepen, werden ze belaagd door jongeren uit de buurt.

“De situatie escaleerde en twee politieagenten liepen verwondingen op. Ze zijn drie en vijf dagen arbeidsongeschikt. De feiten werden vastgelegd op camerabeelden en maken voorwerp uit van verder onderzoek”, zegt woordvoerster Stéphanie Chomé van de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

Twee verdachten werden opgepakt: een 20-jarige man uit Antwerpen en een 34-jarige man uit Sint-Niklaas. De 20-jarige wordt verdacht van het toebrengen van slagen en verwondingen aan een politieagent en werd meteen gedagvaard via de snelrechtprocedure.

Het mogelijke aandeel en de betrokkenheid van de 34-jarige worden nog verder onderzocht. Hij mocht in afwachting daarvan beschikken. “Het onderzoek om de overige verdachten te identificeren, loopt volop. Het parket tilt zeer ernstig aan deze feiten, die absoluut niet getolereerd kunnen worden”, benadrukt Chomé.

bron: Belga