Daniel Ricciardo wint incidentrijke GP van Azerbeidzjan

door
Belga
Leestijd 2 min.

Daniel Ricciardo (Red Bull) heeft vandaag de Grote Prijs van Azerbeidzjan op zijn palmares geschreven, de achtste manche in het WK Formule 1. De Australiër pakte na een incidentrijke race op het Baku City Circuit in de Azerbeidzjaanse hoofdstad zijn allereerste seizoenszege. De Fin Vallteri Bottas (Mercedes) werd tweede, de pas 18-jarige Canadese rookie Lance Stroll (Williams) derde. Stoffel Vandoorne (McLaren) reed de wedstrijd uit en kwam als twaalfde over de streep. De GP van Azerbeidzjan stond bol van de spanning. De race werd in de dertiende ronde even geneutraliseerd na een crash van de Rus Daniyl Kvyat (Toro Rosso), op dat moment zat de wedstrijd van Max Verstappen er al op. De Nederlander van Red Bull reed op de vierde positie toen zijn bolide hem opnieuw in de steek liet. Even later moest de safety car nog tweemaal uitrukken - er was ook een lichte aanrijding tussen leider Lewis Hamilton en WK-leider Sebastian Vettel - en in de 23e ronde volgde er zelfs een rode vlag omdat er te veel brokstukken op de omloop lagen.

Na de onderbreking moest Hamilton in de 32e ronde de pits in voor een herstelling, concurrent Vettel kreeg niet veel later een tijdstraf van tien seconden wegens gevaarlijk rijden. Ricciardo kreeg de leidersplaats zo in de schoot geworpen en zou die niet meer afstaan. Vettel en Hamilton werden na de Australiër, Bottas en Stroll respectievelijk vierde en vijfde, Vandoorne eindigde als twaalfde.

In de WK-stand vergroot Vettel zijn voorsprong op eerste achtervolger Hamilton, de Duitser (153 punten) heeft veertien punten voorsprong op de Brit (139).

De negende WK-manche, die van Oostenrijk, wordt op zondag 9 juli op de Red Bull Ring in Spielberg gereden.

bron: Belga