World League hockey (v) - Aanvoerster Raes scoort winnende treffer na "collectieve inspanning"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anouk Raes zorgde met haar treffer voor een 1-0 stuntzege van de Belgische hockeyvrouwen tegen Nieuw-Zeeland in de halve finale van de World League. "Mijn treffer was echt het resultaat van een collectieve inspanning", stelde de aanvoerster zondag in Sint-Lambrechts-Woluwe. "We waren op onze hoede voor de counter van de Nieuw-Zeelanders, want ze spelen graag op die manier. Bij onze aanvallen hielden we daarom voldoende mensen achter de bal", zei Raes. "Aan onze tactiek hebben we niet echt gesleuteld in vergelijking met de vorige wedstrijden. Ons plannetje werkte goed van in het begin."

Dinsdag om 20u45 sluiten de Red Panthers de groepsfase af tegen Spanje. "Nu gaan we er alles aan doen om Spanje te verslaan en zo hoog mogelijk te eindigen in onze groep", aldus Raes. "Dankzij de zege tegen Nieuw-Zeeland zitten we al in een meer comfortabele positie en lijkt het onwaarschijnlijk dat we nog op de vierde plaats zullen eindigen. Zo vermijden we een confrontatie met Nederland in de kwartfinales."

"Als alle speelsters hun taak uitvoeren, dan zijn we in staat tot prestaties zoals deze", liet Anne-Sophie Weyns optekenen. "De zenuwen waren snel weg. We hadden plezier op het veld, we vochten voor elke meter. De sfeer zit echt goed. We zijn één team, zowel op als naast het veld."

De speelster van Victory erkende dat doelvrouw Aisling D'Hooghe de Belgen meerdere keren voor een tegendoelpunt behoedde. "Aisling heeft echt wel goede saves gedaan. Als groep haalden we daar meer energie uit. Het gaf ons een boost dat zij achter ons staat en dat we op haar kunnen vertrouwen."

bron: Belga