Wisselvallige week voor de boeg

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen, maar vaak ook lange droge perioden. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Ardennen en 21 of 22 graden elders. Dat meldt het KMI. Morgen is het eerst overal zwaarbewolkt, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de loop van de dag komen er geleidelijk meer en meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Ardennen, rond 22 of 23 graden in Vlaanderen en tot 24 graden in Belgisch Lotharingen.

Dinsdag wordt het warm met zon en soms veel wolken. Vanuit Frankrijk komen er buien, die plaatselijk ook onweerachtig kunnen zijn. De maxima schommelen tussen 22 graden in de Ardennen en 28 graden in Vlaanderen bij een matige wind uit het oosten tot het zuidoosten. Aan zee stijgt het kwik tot 25 of 26 graden, alvorens een kleine zeebries opsteekt.

Tijdens de tweede helft van de week wordt het wisselvallig en frisser. We verwachten opklaringen en enkele buien. De maxima schommelen woensdag rond 22 graden in het centrum van het land en dalen nadien naar 18 à 19 graden.

bron: Belga