Nog altijd 93 vermisten na aardverschuiving in China

Nog altijd 93 vermisten na aardverschuiving in China
Nog altijd 93 vermisten na aardverschuiving in China

In het Chinese dorpje Xinmo zijn nog altijd 93 mensen vermist na de zware aardverschuiving van gisteren. Reddingswerkers hebben al tien lichamen geborgen. De kans dat er nog overlevenden worden gevonden, slinkt zienderogen. De aardverschuiving deed zich gisterenochtend voor in Xinmo, een dorp in de zuidwestelijke provincie Sichuan. De Chinese autoriteiten spraken in eerste instantie van 15 doden en meer dan 100 vermisten. Die cijfers werden intussen naar beneden bijgesteld: de aardverschuiving heeft al zeker aan tien mensen het leven gekost, 93 dorpsbewoners zijn nog vermist en liggen vermoedelijk onder het puin.

Reddingswerkers zijn massaal ter plaatse, maar de kans om nog overlevenden te vinden, is klein. De hulpdiensten hebben nog maar drie overlevenden uit het puin kunnen redden. Het ging om een koppel en hun baby van amper een maand oud.

De aardverschuiving werd veroorzaakt door de zware regenval waar het zuidwesten van China nu al enkele weken mee kampt. Rond 06.00 uur plaatselijke tijd raakten 46 huizen in het dorp volledig bedolven onder tonnen modder en puin, afkomstig uit de omliggende bergketen. De Chinese weerdiensten voorspellen ook voor de komende dagen nog zware regen.

Bron: Belga