Jelle Van Damme (LA Galaxy) en Laurent Ciman (Montreal Impact) verliezen in MLS

Jelle Van Damme (LA Galaxy) en Laurent Ciman (Montreal Impact) kenden gisteren weinig succes in de Major League Soccer (MLS). Allebei gingen ze met hun team onderuit. Van Damme verloor met Galaxy met 1-2 van Sporting Kansas City. De bezoekers kwamen 0-2 voor langs Roger Espinoza (22.) en Ike Opara (35.). In de tweede helft maakte Dave Romney (77.) de aansluitingstreffer, maar dichter geraakte de thuisploeg niet. In minuut 81 kreeg Van Damme, die als centrale verdediger de hele match speelde, een gele kaart.

Laurent Ciman ging met Montreal Impact met 4-1 onderuit op het veld van Columbus Crew. Federico Higuain (17. en 88.) was met twee treffers de held van de thuisploeg. Ook Kekuta Manneh (70.) en Ola Kamara (72.) vonden voor Columbus de weg naar de netten. Anthony Jackson-Hamel (19.) trof raak voor de Canadezen. Net als Jelle Van Damme speelde ook Ciman 90 minuten centraal in de verdediging van zijn team.

LA Galaxy staat met 22 punten uit 16 matchen zesde in de Western Conference. Montreal is met 18 punten uit 15 wedstrijden elfde en laatste in de Eastern Conference.