Genk on Stage klokt af op 110.000 bezoekers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het gratis stadsfestival Genk on Stage klokte zondagavond af op 110.000 bezoekers. De derde en laatste festivaldag trok 45.000 festivalgangers naar het centrum van de stad, tegenover 25.000 bezoekers vrijdag en 40.000 zaterdag. Door een plotse drukte heeft de organisatie de festivalweide 'Factor J' even moeten afsluiten voor de veiligheid. Dat meldt Genk on Stage in een persbericht. De organisatie merkte op sociale media dat de programmatie voor zondag behoorlijk in de smaak viel bij de jongsten en was bijgevolg voorbereid op een grote toeloop. "Maar rond 13 uur werd duidelijk dat het weleens héél druk zou kunnen worden voor Baba Yega", aldus schepen Anniek Nagels (CD&V). "We hebben de weide dan ook even moeten afsluiten om de nodige extra maatregelen te treffen voor de veiligheid. Het publiek stond tot op de trappen van het stadhuis te kijken om een glimp op te vangen."

Ook voor het optreden van Stan Van Samang op Mainstage moest het stadsplein een tijdje afgesloten worden. "Ook daarna kon het publiek nog maar met mondjesmaat op het plein worden toegelaten", aldus nog Nagels. "Tijdens het festival bewaakte de veiligheidscel continue alles en schoot indien nodig in actie."

Naast Baba Yega en Stan Van Samang stonden tijdens deze 15de editie ook onder meer The Sore Losers, André Brasseur, Arno, Het Zesde Metaal, School is Cool, Milow, SX en Van Echelpoel op de acht Genkse podia. "In totaal zitten we op 110.000 festivalgangers en daar zijn we dik tevreden mee", zegt schepen Lotte Trippaers (CD&V).

Voor het eerst werkte het stadsfestival met herbruikbare bekers. Met zo'n 200.000 bekers in omloop bespaarde het festival zo 1 ton afval.

bron: Belga