EK basket (v) - Belgian Cats in de wolken met "historische medaille"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Dit is voor België echt een historische medaille", reageerde Emma Meesseman zondag nadat de Belgian Cats op het EK brons pakten door Griekenland met 78-45 te verslaan. "En we hebben die met een fantastische groep veroverd. Ik ben dan ook blij dat iedereen speelgelegenheid kreeg en iets kon bijdragen tegen de Grieken." "We hebben een briljante campagne achter de rug. Deze derde plaats is oververdiend. Alleen tegen Spanje was het minder. De Spanjaarden waren de enigen die ons echt in de problemen konden brengen. We kunnen nog progressie maken. Het enige wat we nog missen is ervaring. Ik denk dat we in de toekomst nog voor verrassingen kunnen zorgen. Hopelijk zal dit ook heel wat jonge Belgische meisjes inspireren om met basketbal te beginnen."

"Het gaat nog even duren voor we echt gaan beseffen wat we hier verwezenlijkt hebben", stelde Ann Wauters. "Ik vind geen woorden om dit te beschrijven. We hebben een vrijwel perfect parkoers afgelegd. Het enthousiasme van dit team was de sleutel tot ons het succes. Ik heb nooit eerder in zo'n goede groep vertoefd. Iedereen schikte zich perfect in zijn rol. Op sportief vlak was onze snelheid onze grote troef. We speelden agressief en stonden defensief pal. Natuurlijk kunnen we nog verbeteren, individueel en als team. We gaan nog grote kampioenschappen spelen en daarmee aan ervaring winnen. Deze groep heeft een groot potentieel. Ik besef dat de weg nog lang is, maar denk nu al aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio."

Meesseman en Wauters vormden één van de beste centrale duo's op het EK. Meesseman liet gemiddeld 17,5 punten en 5,2 rebounds per wedstrijd optekenen, Wauters kwam aan 13,3 punten en 5,7 rebounds.

.

bron: Belga