BK wielrennen - Sep Vanmarcke grijpt net naast Belgische driekleur

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sep Vanmarcke (Cannondale) heeft het zondag net niet gehaald op het BK wielrennen op de weg in Antwerpen. De West-Vlaming leek de snelste in de spurt met vijf, na een kattensprong van Oliver Naesen werd Vanmarcke op de streep geklopt.

"Mijn broer en sportdirecteur Ken had me vanuit de volgwagen de opdracht gegeven de sprint van ver aan te trekken", deed Vanmarcke zijn verhaal. "Anders zou ik toch geen kans maken op winst. Ik ging zo op de verrassing spelen maar Oliver kwam van achter mij gereden en kon me remonteren met een zeer klein verschil. In volle finale had ik al eens een aanval ingezet maar daar lukte het me niet om alleen weg te geraken", verduidelijkte hij.

"Ik had daar wel een klein kloofje geslagen maar de rest was ook sterk en zo kwam weer alles samen. Ik denk wel dat iedereen daar een uitval van mij had verwacht. Ik sprintte uiteindelijk niet slecht, maar door details kwam ik net tekort. Ik kom van ver na al die pech in het voorjaar, vorige week werd ik zelfs nog gelost in Halle-Ingooigem. Ik maakte een slechte week door en nu doe ik plots weer mee voor de zege. Ik hoop dat het geluk in de rest van het seizoen nu wat meer aan mijn zijde staat. Ik trek niet naar de Ronde van Frankrijk, eigenlijk was zelfs al lang bepaald dat ik niet naar de Tour zou gaan. Mijn doelen liggen ergens anders, zoals in Engeland en Canada. Ik hoop in augustus weer mijn absolute top te halen en de oude te worden."

bron: Belga