Stoot mini-kruisboog de fidget spinner van de troon?

De wereld lijkt nog maar net te bekomen van de hype rond de fidget spinner, maar het volgende hebbeding dringt zich al op. Al is het speelgoedje dit keer iets gevaarlijker. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

In China is een kleine kruisboog die tandenstokers afschiet momenteel het hippe hebbeding. Het miniatuurwapen verkoopt in het oosten als zoete broodjes voor minder dan een euro. Maar in tegenstelling tot de fidget spinner is deze trend iets minder onschuldig.

Ondanks de beperkte omvang, kan het kleine kruisboogje best gevaarlijk zijn. Geladen met een tandenstoker is het mogelijk om karton, een appel of blikjes te doorboren. Bovendien kan het wapen ook geladen worden met nagels of naalden, wat het speelgoedje natuurlijk een pak gevaarlijker maakt.

Verschillende Chinese steden hebben dan ook al actie ondernomen tegen het speeltje. BBC News schrijft dat onder andere Chengdu, Kunming en Chengdu de verkoop van het kruisboogje al verboden hebben. Politieagenten zouden ook regelmatig binnenvallen bij verkooppunten in de buurt van scholen.