World League hockey (v) - Bondscoach Red Panthers: "Vroege treffers gaven ons vleugels"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Niels Thijssen, bondscoach van de Belgische hockeyvrouwen, was uiteraard erg tevreden met de 9-0 overwinning tegen Maleisië in de halve finale van de World League in Sint-Lambrechts-Woluwe. Twee dagen na de 0-1 nederlaag tegen Australië, herpakten de Red Panthers zich tegen de Maleisiërs. "Ik kan alleen maar supertevreden zijn. De vroege treffers van Anne-Sophie Weyns en Aline Fobe hebben ons vleugels gegeven en hebben zeker geholpen qua energie", zei Thijssen. "We wisten op voorhand dat Maleisië geen gemakkelijke tegenstander zou zijn. In tegenstelling tot de match tegen Australië hadden we vaak de bal en moesten we het spel maken. De speelsters hebben me verrast dat ze dit op deze manier kunnen. Puur resultaatgericht zat er veel druk op deze wedstrijd, we wisten dat we die moesten winnen om ons waarschijnlijk te plaatsen voor het WK."

Dankzij de duidelijke zege zijn de Red Panthers zo goed als zeker van de kwartfinales, kwalificatie voor de laatste acht kan voldoende zijn voor een ticket voor het WK 2018 in Londen (afhankelijk van onder meer resultaten continentale kampioenschappen). "Eigenlijk willen we niet verder kijken dan de twee wedstrijden die we nu gespeeld hebben", bleef de Nederlander voorzichtig. "In de continentale kampioenschappen kunnen nog heel rare dingen gebeuren. Griekenland heeft zich in 2004 ook uit het niets tot Europees kampioen voetbal gekroond, zoiets kan in het hockey ook gebeuren."

Zondag spelen de Red Panthers om 16u tegen Nieuw-Zeeland, de nummer vijf van de wereld. "De Nieuw-Zeelanders zijn fysiek sterk en hebben een goede ploeg. Volgens mij zijn Nieuw-Zeeland en Spanje de sterkste teams in onze poule", besloot Thijssen.

bron: Belga