Winderig en wisselvallig weekend

Winderig en wisselvallig weekend

Het blijft deze namiddag overwegend bewolkt, met in het noorden en noordwesten van het land zelfs kans op een spatje regen. Elders blijft het droog, met in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen enkele opklaringen. De maxima klimmen tot 21 graden. Er waait een matige westenwind, die aan zee vrij krachtig kan worden met rukwinden tot 60 km/u. Vannacht is er overal kans op wat lichte regen vanaf het noordwesten, bij minima rond 15 graden. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie. Morgen is er eerst nog kans op wat lichte lokale regen, voornamelijk in Hoog-België. De laatste regendruppels verlaten ons land rond de middag via het zuidoosten. Daarna blijft het bewolkt met enkele opklaringen. Aan zee is het zonniger, maar daar waait wel nog steeds een vrij krachtige westzuidwestenwind met rukwinden van 50 tot 60 km/u. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 22 graden in het centrum.

Morgennacht is het wisselend- tot zwaarbewolkt, met vooral langs de Nederlandse grens kans op wat regen. De minima liggen tussen 12 en 16 graden.

Maandag begint bewolkt, maar in de loop van de dag verschijnen er meer opklaringen. De maxima klimmen tot 23 graden in het centrum van het land en 26 graden in Belgisch Lotharingen. Dinsdag begint zonnig, maar later op de dag neemt de hoge bewolking toe. Vanaf de namiddag vergroot de kans op een lokale bui. Het is erg warm, met maxima van 23 tot 28 graden.

Van woensdag tot zaterdag wordt het wisselvallig met perioden van regen en af en toe kans op onweer. Aanvankelijk liggen de maxima rond 20 graden, naar het weekend toe wordt het frisser en krijgen we nog hooguit 18 à 19 graden.

bron: Belga