Gérard Linard volgt De Keersmaecker op als voorzitter Belgische Voetbalbond

door
Belga
Leestijd 2 min.

Gérard Linard is de opvolger van François De Keersmaecker als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Bij de voorzittersverkiezing van vandaag haalde de 74-jarige Linard het van de twee jaar jongere Gilbert Timmermans, zo raakte na de stemming bekend. Met Timmermans en Linard stonden respectievelijk de voorzitters van Voetbal Vlaanderen en zijn Franstalige tegenhanger ACFF tegenover mekaar. De Vlaamse en Franstalige bondsvleugels hadden ieder zeven stemmen in handen en dus kwam de sleutel bij de acht vertegenwoordigers van de Pro League te liggen. Met veertien tegen acht stemmen haalde Linard het uiteindelijk om zo de elfde voorzitter van de KBVB te worden.

Gérard Linard volgde in februari 2015 Steven Martens op als CEO ad interim, nadat Martens door bondsvoorzitter François De Keersmaecker met een gouden handdruk de laan was uitgestuurd. Linard ontfermde zich gedurende 21 maanden over de lopende dossiers tot Koen De Brabander in november 2016 officieel in dienst trad als CEO. In de laatste weken van zijn mandaat zorgde Linard toen nog voor polemiek door een einde te maken aan de samenwerking met communicatiedirecteur Bob Madou.

Met de 74-jarige Linard komt er ongetwijfeld een tussenpaus aan het hoofd van de KBVB, aangezien een bondsvoorzitter volgens de interne reglementen niet ouder mag zijn dan 75 jaar. Toch is het een opvallende stijlbreuk na de continuïteit onder de 59-jarige De Keersmaecker, die verdeeld over zes ambtstermijnen elf jaar bondsvoorzitter was en heel wat stormen wist te overleven. Deze keer was de Mechelse advocaat echter de steun van de Pro League volledig kwijt.

bron: Belga