Queen aangegeven bij de politie voor verkeersmisdrijf

Queen aangegeven bij de politie voor verkeersmisdrijf
AFP / T. Melville

De politie van het Noord-Engelse graafschap West Yorkshire heeft een vreemde klacht binnengekregen. Een burger protesteerde dat de Queen geen gordel droeg.

Eerder deze week reed Queen Elizabeth II naar het Britse parlementsgebouw in Londen om een toespraak te houden voor de nieuwe regering. Maar de monarch had haar gordel niet aan. Een van haar onderdanen nam daar aanstoot aan.

Onschendbaar

De man uit het noorden van Engeland belde vervolgens het noodnummer, om de Queen aan te geven bij de politie van West Yorkshire. De ordedienst kon echter niets ondernemen tegen de koningin. Niet enkel omdat er een behoorlijke afstand zit tussen West Yorkshire en Londen, maar ook omdat hare majesteit onschendbaar is.

De politie deelde de bizarre oproep via Twitter. Ze onderstreepten ook nog eens dat het noodnummer niet voor dit soort zaken dient. Volgens BBC News zal de communicatiedienst van de koningin niet op het voorval reageren. Op de site van de koninklijke familie staat wel geschreven dat de monarch normaal gezien aandachtig is om alle wetten na te leven.