ARMS: vechten op z’n Nintendo’s

ARMS

Drie maanden na de release van de Switch blijven de toptitels voor de nieuwe Nintendo-console binnendruppelen. Na Zelda Breath of the Wild en Mario Kart is er nu de nieuwe franchise ARMS.

Toen we de game in januari voor het eerst konden testen in Parijs, waren we geamuseerd maar ook een beetje perplex over de content. Enkele maanden en twee gratis testweekends later is Nintendo’s nieuwste franchise nu klaar om in de ring te stappen.

ARMS is gemaakt door dezelfde teams die werkten aan Mario Kart 8 Deluxe en Splatoon. Verwacht je dus niet aan een klassiek vechtspel. De personages hier zijn cartoonfiguren met heel verschillende krachten. De cast doet wat denken aan die van Overwatch, de FPS van Blizzard die vorig jaar verscheen. Het principe: vechters met elastische armen geven elkaar ervan langs in kleine arena’s. Ze kunnen daarvoor een brede waaier aan wapens op hun vuisten installeren: van klassieke bokshandschoenen tot raketten en boemerangs. Elk wapen heeft zijn eigen speciale aanval.

Veelzijdige gameplay

ARMS is speciaal voor de Switch ontworpen en dat is eraan te zien. De belangrijkste manier van spelen is de twee Joy-Cons los te maken en met één in elk hand meppen uit te delen, net alsof je bokst. Het doet wat denken aan de gloriedagen van de Wii, maar dan met veel meer precisie. Simpel, doeltreffend en toegankelijk voor iedereen. Je kan ook spelen met de standaard- of Pro-controller. En zelfs in portable mode, door de Switch in je handen te houden. Minder fun, maar wel veel preciezer en efficiënter. Ondanks zijn kinderlijke looks vereist ARMS een stevige dosis beheersing om de slagen van je tegenstanders te ontwijken of effect op je moves te zetten.

Op grafisch vlak is deze titel op-en-top Nintendo. Netjes, mooi en kleurrijk, zonder bugs of vertragingen.

Zwakke content

De zwakke punten van ARMS zitten eerder in de aangeboden content. Momenteel telt de game maar tien personages en heel weinig spelmodi. Nintendo heeft wel al gratis extra content beloofd in de nabije toekomst. De Grand Prix mode – solo of met twee en met zeven moeilijkheidslevels – is een opeenvolging van tien proeven om de top te bereiken. In de Versus mode kunnen één tot vier spelers solo- of teamgevechten (twee vs. twee) organiseren, volleybal- of basketwedstrijdjes spelen en deelnemen aan de modi ‘Schietbaan’ en ‘Survival’. Je kan die bovendien allemaal online spelen, tegen spelers van overal ter wereld, of lokaal door meerdere Switchen te verbinden.

ARMS is leuk, kleurrijk en knap gemaakt. Alleen jammer dat de content voorlopig zo beperkt is. Spannend met vrienden, vooral met twee paar Joy-Cons, maar een beetje teleurstellend en vervelend op je eentje.

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
ARMS