Uitgraven middenplein concertzaal Wintercircus gestart

Uitgraven middenplein concertzaal Wintercircus gestart

In het voormalige Wintercircus in Gent is het stadsontwikkelingsbedrijf sogent gestart met het uitgraven van het middenplein waar later een rockzaal komt. De grond-, stabiliteits- en rioleringswerken, en een BEO-veld voor aardwarmte, zullen een jaar duren. “Vanaf 2020 zal het gerenoveerde Wintercircus rond een centraal overdekt en multifunctioneel binnenplein kantoorruimte bieden aan organisaties en bedrijven die werken rond digitale innovatie”, brengt de Gentse schepen van Stadsontwikkeling Sven Taeldeman (sp.a) in herinnering. Voor de invulling van die ruimtes worden nog bedrijven gezocht.

Onder dat binnenplein komt een rockzaal voor 500 personen, waarmee het oude plan van Gerards Mortiers Muziekforum nog een klein beetje verderleeft. Voorts wordt in het gebouw ook nog ruimte voorzien voor evenementen, horeca en foyer. De renovatie van het Wintercircus maakt deel uit van het nieuwe stadsdeel De Krook. De bibliotheek opende begin maart en momenteel wordt de omgeving aangelegd.

Omdat het project financieel onder druk stond, besliste de Gentse gemeenteraad eind vorig jaar om bijkomend 839.000 euro vrij te maken voor het Wintercircus. Voor de renovatie besliste de stad eerder al om 3,23 miljoen euro Vlaamse subsidies uit het Stadsvernieuwingfonds door te storten aan sogent en werd al een investeringssubsidie van 3 miljoen euro toegekend voor de rockzaal.

bron: Belga