Trump twijfelt aan onpartijdigheid van speciale aanklager

Trump twijfelt aan onpartijdigheid van speciale aanklager
Trump twijfelt aan onpartijdigheid van speciale aanklager

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de onpartijdigheid in twijfel getrokken van de speciale procureur die onderzoekt of er collusie was tussen de entourage van Trump en het Kremlin tijdens de kiescampagne van 2016. Hij deed dat in een gesprek met Fox News dat vandaag uitgezonden werd. Een journaliste van Fox News vroeg aan Trump of Robert Mueller het onderzoek moest laten vallen vanwege zijn vermoedelijke banden met ex-FBI-chef James Comey en met Democratische sympathisanten. De president antwoordde: “Het is een heel goede vriend van Comey, wat heel vervelend is”.

“Ik kan zeggen dat de mensen die aangeworven werden” om in de ploeg van Mueller te werken, “allemaal aanhangers van (de verslagen Democratische presidentskandidate) Hillary Clinton zijn”, zei de Republikein Trump. Volgens Amerikaanse media hebben sommige leden van de ploeg donaties gedaan aan Democratische kandidaten. “Maar Robert Mueller is een eerbaar man en ik hoop dat hij een eerbare oplossing zal vinden”, aldus Trump.

De krant Washington Post schreef vrijdag dat de CIA toenmalig Democratisch president Barack Obama al in augustus 2016 waarschuwde dat Vladimir Poetin opdracht had gegeven de Democratische Partij te hacken om Hillary Clinton te schaden en Donald Trump te helpen. Pas in januari van dit jaar beschuldigden de Verenigde Staten de Russische president met naam en toenaam ervan dat hij poogde het Amerikaanse verkiezingsproces te destabiliseren, de kansen van Hillary Clinton te ondermijnen en die van de Republikein Donald Trump te verhogen.

Bron: Belga