Nieuw televisiekanaal voor mantelzorgers en wie zorg nodig heeft

door
Belga
Leestijd 1 min.

Halverwege juli bieden Telenet en Proximus "Eclipstv" aan. Die nieuwe zender wil 850.000 mantelzorgers informeren, net als professionals en studenten, maar uiteraard ook mensen die zorg nodig hebben. Voor hen wordt ook ontspanning aangeboden. Dat bevestigt directeur David Larmuseau van de Zorggroep Eclips na berichtgeving in De Morgen. "De zorgsector wordt alsmaar complexer en het is belangrijk om die te informeren", zegt Larmuseau. "Daarnaast is er weinig televisie-aanbod tussen 8 en 18 uur, voor wie zorg nodig heeft." Het ontspanningsaanbod bestaat onder meer uit oude televisiereeksen maar ook nieuw gemaakte (praat)programma's. Ook wil de zender interactief zijn: er wordt aan gebruikers input gevraagd voor de invulling van programma's.

Op 12 juli lanceert het bedrijf zijn website, met webshop, en worden de financiers achter Eclipstv bekendgemaakt. Vanaf 15 juli wordt de zender gratis aangeboden via Telenet en Proximus, al wordt pas tegen halverwege oktober een volledige programmatie verwacht. Vandaag werd al een informatiefilmpje gedeeld op Youtube.

De zender werkt enerzijds vanuit de televisiestudio's van AVS, en de burelen van de daar gehuisveste zender Stories, in Gent en anderzijds vanuit het historisch domein Hunnegem in Geraardsbergen. De programma's worden niet zelf gemaakt, maar door externe productiehuizen. Er wordt ook met reclame gewerkt, zij het beperkt, aldus nog Larmuseau. Zorggroep Eclips stelt 850 mensen tewerk op 26 locaties tussen Anzegem en Leuven.

bron: Belga