In Tokio geboren panda is een meisje

In Tokio geboren panda is een meisje
In Tokio geboren panda is een meisje

De zoo van Tokio heeft vandaag aangekondigd dat de babypanda die er vorige week maandag geboren werd een meisje is. Bovendien verkeert ze in goede gezondheid. Het geslacht is zeer moeilijk vast te stellen bij panda’s, en kon bepaald worden aan de hand van foto’s die naar een gespecialiseerd onderzoekscentrum in China gestuurd werden. De vader en moeder van het dier, reuzenpanda’s Shin Shin en Ri Ri, werden door dat land uitgeleend aan de Japanse zoo.

Het diertje van een kleine twee weken oud is momenteel 17,6 centimeter groot en weegt 83,9 gram. Het ziet er gezond uit en drinkt de melk van haar moeder. “Ze begint zwarte vacht rond haar ogen te hebben en op andere plekken op haar lichaam”, zei de zoo. Ook met mama Shin Shin gaat het goed. Ze heeft haar normale activiteiten hervat, en kauwt rustig op een bamboe in de buurt van vader Ri Ri.

De baby, die voorlopig nog geen naam heeft, is de eerste panda die in de Japanse zoo geboren wordt sinds 2012. Toen kregen Shin Shin en Ri Ri ook een jong, maar dat overleed na zes dagen aan een longontsteking. De directeur barstte destijds in tranen uit. Het was toen ook al 24 jaar geleden dat de zoo nog een babypanda mocht verwelkomen.

Bron: Belga