Hemel klaart op vrijdagnamiddag

Hemel klaart op vrijdagnamiddag

In het oostelijk deel van het land blijven deze namiddag nog vrij veel wolkenvelden tijdelijk hangen in het oostelijke deel van het land. Daarna zal de zon het zoals op andere plaatsen snel overnemen. De maxima liggen met 22 of 23 graden in de hoge Ardennen en aan de kust en met 24 tot 26 graden elders, iets boven de normale waarden. Vanavond zijn er brede opklaringen in alle regio’s, zegt het KMI. Tegen middernacht zullen er wolken opkomen vanaf de kust en het noordwesten. Het wolkengebied zal zich verder uitbreiden over het land, maar niet over het zuiden van de provincie Henegouwen en het grootste deel van de provincies Namen en Luxemburg. Het zal droog blijven met uitzondering van de kust waar enkele druppels kunnen vallen. De minima liggen rond 10 graden in de Hoge Venen, 14 of 15 graden in het centrum van het land en 16 graden aan zee. De wind is matig uit westzuidwest in het binnenland tot vrij krachtig uit zuidwest aan de kust.

Morgen blijven Vlaanderen en een deel van Henegouwen meestal bewolkt. Enkele zwakke buien zijn plaatselijk mogelijk, voornamelijk in de kuststreek tot in de regio Antwerpen. Het zuiden van het land daarentegen kan van een droge periode en opklaringen genieten. De maximumtemperaturen liggen tussen 21 of 22 graden in de Hoge Venen en het uiterste westen van het land en 26 graden in Belgisch Lotharingen. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag zal de storing het binnenland intrekken.

Zondag neemt de bewolking toe en enkele zwakke buien zijn zelfs mogelijk, vooral in het zuidoostelijke deel van het land. Aan de kust wordt het weer zonniger en opklaringen zullen over het westen van het land trekken in de loop van de namiddag. De maxima liggen tussen 19 of 20 graden in de Ardennen en aan de zee en 22 of 23 graden in het centrum van namiddag.

Maandag zal het weer over het algemeen droog blijven met afwisselend opklaringen en bewolking, en temperaturen tussen 20 en 25 graden. De rest van volgende week zal meer veranderlijk zijn met terugkerende buien en zelfs kans op onweer.

bron: Belga