Machine van 350 euro zet het perfecte kopje thee

Machine van 350 euro zet het perfecte kopje thee
Instagram / Teforia

Anno 2017 volstaat kokend water en een zakje met kruiden niet meer voor een lekker kopje thee. Er is nieuw gadget op de markt dat je daarbij moet helpen.

Terwijl koffieliefhebbers uitgebreid kunnen kiezen tussen een heleboel luxueuze apparaten om het zwarte goud te brouwen, is het aanbod voor theedrinkers eerder beperkt. Daar wil het Amerikaanse bedrijf Teforia verandering in brengen.

Teforia

Teforia is met een machine op de proppen gekomen dat thee voor jou zet. Daarbij houdt het toestel rekening met de temperatuur van het water, de verhouding tussen water en thee en de trektijd. De makers maken zich sterk dat je achteraf kan genieten van het perfecte kopje thee. Het enige addertje onder het gras? Je moet er maar liefst 400 dollar (zo’n 350 euro) voor neertellen.

Existentiële crisis

De Britse Libby Watson, journalist bij Gizmodo en fervente theedrinker, mocht de Teforia Leaf al eens uitproberen. Na enkele slokjes kreeg ze naar eigen zeggen een “existentiële crisis”. Ze vond de drankjes best oké, maar niet meer dan dat. Ook op Twitter wordt er duchtig de draak gestoken met het apparaat. Zo stellen veel gebruikers zich luidop de vraag waarom iemand in godsnaam zo’n apparaat zou kopen, terwijl het veel makkelijker én goedkoper is om zelf thee te maken.