In deze Europese steden kan je goedkoop bier drinken

Dit is de top zeven van Europese steden waar je goedkoop bier kunt kopen
Foto Pexels

Als je op citytrip bent en je wil iets gaan drinken, is dat vaak een dure grap. Nieuw onderzoek deelt daarom de top zeven van landen mee waar je redelijk goedkoop bier kan drinken.

De Britse reiswebsite Skyscanner deed onderzoek naar het goedkoopste bier in Europese steden. In hun top zeven zitten grootsteden tussen zoals Boedapest, Parijs en Londen. De gemiddelde prijs van de pintjes is vaak aan de hoge kant, maar vooral de bars die je moet bezoeken voor goedkoop bier en een leuke avond zijn leuk om weten.

1. Boedapest

Er is een reden dat Boedapest gekend is onder de feestbeesten. In de stad is er bier te koop aan 1 euro. En in de zomer kan je er genieten van biertuinen aan de rivier. Je mag wel niet meer klinken met je glas, omdat Oostenrijkse leiders die Hongarije ooit binnenvielen, hun overwinning vierden met een toast.

De te bezoeken bar: Szimpla Kert is een ‘ruïne pub’, een verlaten gebouw omgebouwd tot bar. Ze heeft een koele buitentuin met opvallende fietsen en een Trabant-auto met graffiti op.

2. Belgrado

Je kan in augustus het bierfeest in Belgrado bezoeken, het festival trekt een half miljoen mensen per jaar aan en de inkom is gratis. Bier kost hier gemiddeld 1,13 euro.

De te bezoeken bar: The Black Turtle Pub, een café waar ze zelf hun fruitige bieren produceren.

3. Krakau

In de Poolse stad kan je vele bars vinden in authentieke kelders. Niet alleen de wodka is er goedkoop, ook bier kan gedronken worden aan democratische prijzen. Een pintje kost er gemiddeld 1,80 euro.

De te bezoeken bar: Bania Luka, een café waar je bier aan 1 euro kan kopen en kan genieten van Poolse snacks.

4. Londen

Hoewel Londen niet bepaald bekendstaat als één van de goedkoopste steden in Europa, kan je er toch redelijk goedkoop bier drinken. In vele bars zijn er happy hours tussen 16u en 20u en kan je bier kopen aan 2,50 euro.

De te bezoeken bar: The Tank and Paddle. Hier drink je elke dinsdag bier aan 2,30 euro.

5. Edinburgh

Schotland staat bekend om zijn groot assortiment aan whisky’s, maar deze zijn niet altijd even goedkoop. In lokale pubs kan je er ook genieten van lekker bier. Het drankje met de schuimkraag kan gekocht worden aan een prijs van gemiddeld 3.40 euro.

De te bezoeken bar: The Cumberland Bar, hier kan je veel verschillende soorten bier vinden aan 2,40 euro, terwijl je in de tuin onder een gigantische wilg zit.

6. München

Als je aan München denkt, denk je waarschijnlijk aan de Oktoberfeesten. Maar je moet niet wachten tot de herfst vooraleer je er bier kan gaan drinken. In de zomer kan je in de Duitse stad genieten van het gele drankje in heuse biertuinen. Bier is hier wel niet zo goedkoop als elders: je betaalt gemiddeld 3,50 euro per glas.

De te bezoeken bar: Hofbrauhaus is een echte must voor toeristen. Ze serveren er bier in lederhosen en dansen op oompah-muziek terwijl ze op de tafels dansen.

7. Parijs

In Frankrijk kan je vooral wijn aankopen aan goedkope prijzen. Natuurlijk hangt dat af van seizoen tot seizoen. De Fransen bieden ook bieren aan en je betaalt er gemiddeld 4 euro per glas voor.

De te bezoeken bar : Le Requin Chagrin, in dit café kan je 12 biertjes drinken voor 12 euro.