IN BEELD. Creatieveling maakt piepkleine origami

Creatieveling maakt piepkleine origami
Instagram / teenytinyorigami

David Kawai is goed bezig om wereldwijd naam te maken als beste origamivouwer. De Canadees blinkt uit in piepkleine kraanvogels maken.

Terwijl sommigen de sterren van de hemel kunnen dansen en anderen uitblinken in een bepaalde sport, is David Kawai een krak in het vouwen van origami. Ook al kan de man maar één figuur knutselen van papier, een kraanvogel, is hij er wel een echte pro in. Zijn creaties zijn namelijk kleiner dan zijn eigen duim.

Succes op sociale media

De vrouw van Kawai deelde begin deze maand een foto van zijn minuscule werkjes op Twitter, en die ging in een mum van tijd viraal. Het plaatje verzamelde al meer dan 113.000 likes en 32.800 retweets. Ondertussen heeft de Canadees ook al een Instagramaccount opgericht, waar je zijn knutselwerken kan bekijken.

“Ik ben begonnen met deze hobby puur en alleen om mezelf uit te dagen”, vertelt Kawai aan de Britse Metro. Naar eigen zeggen staat de man perplex dat hij zo veel aandacht krijgt op sociale media. “Ik had nooit gedacht dat mensen hiervan onder de indruk zouden zijn.”

Het maken van één piepkleine kraanvogel neemt zo’n 45 minuten in beslag. Als je het resultaat van zijn knutselwerk wil bewonderen, neem je best een kijkje op zijn Instagrampagina. Wij selecteerden alvast enkele pareltjes.