Bangkok wil bekende voedselkraampjes vervangen door één grote food market

Bangkok
Foto Pixabay

Het stadsbestuur van Bangkok wil alle eetkraampjes samenbrengen in een ‘food market’. De stad staat bekend om haar voedselstalletjes die nu nog her en der verspreid staan.

Zin in een pikante garnalensoep, of heb je liever een visje op de gril of een gebakken banaan? In de Thaise hoofdstad kan je gewoon niet kiezen. Overal waar je kijkt zijn er voedselstalletjes te zien. De stad werd door CNN al twee jaar op rij uitgeroepen tot beste bestemming voor street food ter wereld. Zowel lokale inwoners als toeristen doen zich rijkelijk tegoed aan het eten, vaak gezeten op plastieken stoeltjes aan vouwtafeltjes.

Hygiëne

Eerder dit jaar onstond er echter paniek. Even leek het erop dat de kraampjes zouden moeten verdwijnen. Het eten wordt niet overal even hygiënisch bereid. De temperaturen zijn vaak hoog in Thailand en de koeling van de verkopers laat te wensen over. Bovendien hinderen de stalletjes vaak het verkeer, wat voor onveilige situaties zorgt. Uiteindelijk loopt het zo’n vaart niet, maar de stad zint nog steeds op een grote verandering.

Food market

Er komt één grote ‘street food market’. Dat meldt de krant Bangkok Post. In totaal zouden zowat 200 marktkramers een vergunning krijgen voor de nieuwe food market, die een «baken» in het landschap moet worden, aldus een lokale ambtenaar. Het is nog niet duidelijk waar de nieuwe voedselmarkt moet komen. Tegenstanders betogen dat de kraampjes de stad haar charme geven. Bovendien zijn ze een bron van werkgelegenheid en kunnen locals er goedkoop eten vinden.