World League hockey (v) - Niels Thijssen: "Op basis van statistieken win je geen wedstrijden"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"We kregen niet de verdiende beloning", zo verklaarde Niels Thijssen, bondscoach van de Belgische hockeyvrouwen, na de 0-1 nederlaag van de Red Panthers tegen Australië in hun eerste wedstrijd van de halve finale van de World League in Sint-Lambrechts-Woluwe. De Belgen moesten niet onderdoen voor de Australiërs, maar een gebrek aan efficiëntie speelde het gastland parten. "Ik ben ongelooflijk trots op hoe we ons hier vandaag hebben gepresenteerd. We hebben laten zien dat we geen nummer 14 van de wereld willen zijn", zei de Nederlander. "Daarnaast ben ik natuurlijk enorm teleurgesteld. Ik haat verliezen. En dat geldt ook voor onze enorm competitieve groep. We waren er dichtbij tegen de nummer vier van de wereld, maar je moet natuurlijk één van de vele kansen die je krijgt verzilveren. We kregen niet de verdiende beloning. Op basis van de statistieken win je geen wedstrijden. Inzake efficiëntie zag je dat zij net iets meer ervaring hebben."

De Red Panthers kwamen voor het eerst sinds het EK 2015 in actie op een groot toernooi. "Het is een geschenk dat we eindelijk weer tegen landen als Australië mogen spelen. Voor verschillende speelsters was het hun eerste grote toernooi. Maar ze hebben met veel vertrouwen en vrijheid gespeeld. Ook de meer ervaren speelsters verdienen felicitaties, ze hebben de jongeren omarmd en op sleeptouw genomen."

Zaterdag kijken de Belgen Maleisië (FIH 22) in de ogen, een belangrijk duel met het oog op het verzekeren van een ticket voor het WK van volgend jaar in Londen. De Maleisiërs verloren woensdag met 3-0 van Australië, Spanje was donderdag met 3-1 te sterk. "Maleisië wordt een totaal andere wedstrijd, en zeker niet eenvoudiger. We zullen hen nu goed analyseren. Ze speelden al twee wedstrijden, wij één. Fysiek kan dat een verschil maken, maar Maleisië heeft vrijdag ook een rustdag. Dus de impact van die extra wedstrijd zal toch eerder beperkt zijn", besloot Thijssen.

bron: Belga