Meerderjarige verdachte van pestfilmpje in Ranst blijft aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag de aanhouding bevestigd van de 20-jarige man uit Mechelen die betrokken was bij het pestfilmpje in Ranst. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Op de beelden was onder meer te zien hoe een 13-jarige jongen de keel werd dichtgeknepen tot hij het bewustzijn verloor. De feiten speelden zich op 14 juni af, aan het Netekanaal in Emblem, een deelgemeente van Ranst. Het slachtoffer werd door drie verdachten – twee minderjarigen en de man van 20 – omsingeld. Vervolgens werd zijn keel dichtgeknepen, terwijl hij in bedwang werd gehouden.

De jongen verloor het bewustzijn. Toen hij na enkele ogenblikken weer bij kwam, probeerde hij te ontkomen. Tijdens zijn vlucht werd hij door een van de verdachten nog geslagen. Het slachtoffer werd uiteindelijk in het kanaal geduwd. De verdachten hadden de feiten gefilmd en de beelden verspreid via sociale media. Een school in Lier kreeg het filmpje onder ogen en verwittigde de politie. De drie jongeren werden snel geïdentificeerd. Ze zouden het plan hebben opgevat om het slachtoffer te laten hyperventileren.

De twee minderjarige verdachten – een 15-jarige jongen uit Sint-Katelijne-Waver en een 16-jarige jongen uit Putte – werden door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. De man van 20 uit Mechelen werd aangehouden door de onderzoeksrechter voor foltering en opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige. De raadkamer heeft zijn aanhouding bevestigd. Zijn advocate wilde na afloop geen commentaar kwijt.

bron: Belga