Walibi ondergaat metamorfose

Walibi
Belga / B. Doppagne

Het bedrijf achter Walibi pompt meer dan 100 miljoen euro in het Waverse attractiepark. De komende vijf jaar zullen er nieuwe attracties geopend worden. Na afloop van de aanpassingen zal 75% van het park vernieuwd zijn.

“Met dit ambitieuze ontwikkelingsplan willen we opnieuw onze plaats innemen als het grootste en meest sensationele attractiepark van België voor alle leeftijden”, vertelt algemeen directeur Jean-Christophe Parent . “We rekenen erop meer Vlamingen de weg zullen vinden naar Walibi.”

Nieuwe kinderzone

Bezoekers zullen de eerste veranderingen al vanaf volgend jaar kunnen opmerken. Er zal een nieuwe achtbaan komen naast de attractie Challenge of Tutankhamon. De hele zone, waar de nieuwe rollercoaster centraal zal staan, wordt heraangelegd in een nieuw exotisch thema, klinkt het. Daarnaast zal volgend jaar ook een nieuwe kinderzone van 700 vierkante meter aan Aqualibi worden toegevoegd. Daardoor zal de de totale oppervlakte van het waterpark bijna 7.000 vierkante meter bedragen.

In 2019 start Walibi met de heraanleg van drie zones, en de bouw van een belevingsrestaurant en twee nieuwe attracties: een interactieve indoorattractie gericht op families en een achtbaan voor kinderen. Een jaar later krijgt de westernzone een nieuwe kleedje met een nieuwe waterattractie.

Rollercoasters

De grootste investering maakt Walibi in 2021. In een volledig nieuwe zone bouwt het park een nieuwe rollercoaster «die zijn gelijke niet kent in de Benelux». Daarmee zal het park in totaal tien rollercoasters tellen, een absoluut record in de Benelux, klinkt het. In 2022-2023 vormen een nieuwe familieattractie en nieuwe glijbanen in Aqualibi het sluitstuk van het vernieuwingsplan.