Schattenjacht eist tweede dodelijke slachtoffer

Schattenjacht eist tweede dodelijke slachtoffer
Foto Pixabay

Het lichaam van een Amerikaanse schattenjager is gevonden in de Rio Grande, een rivier in de Amerikaanse staat New Mexico. Hij is al het tweede slachtoffer.

In 2010 heeft Forrest Fenn, een rijke antiquair, een schatkist ter waarde van twee miljoen dollar (1,8 miljoen euro) verborgen. De schat zou goud en juwelen bevatten. De 86-jarige antiekhandelaar heeft tips naar de kist verborgen in een gedicht.

Een heuse schattenjacht dus, maar eentje die ook levens opeist. In januari 2016 werd een schattenjager vermist opgegeven. Het duurde zes maanden voordat zijn lichaam werd teruggevonden.

Deze week heeft de schat het leven gekost van een tweede man. Een 52-jarige man werd teruggevonden in een rivier, elf kilometer vanwaar de politie het laatst een spoor van de man vond.

Vorige week had Fenn nog een oproep gelanceerd om voorzichtig te zijn. “Ik was 80 toen ik de schat verstopte en het was niet moeilijk. Binnenkort ben ik 87 en ik kan er nog altijd naar terugkeren, denk ik”, aldus de antiquair volgens BBC News.

Toch krijgt Fenn steeds meer de vraag om de schattenjacht te staken. De politiechef van het staatskorps van New Mexico heeft al geëist dat “deze onzin ophoudt”.