Inzittenden achtbaan hangen gedurende halfuur ondersteboven vast

Mensen zitten ondersteboven vast in achtbaan
Foto Pexels

In het Britse Alton Towers pretpark hebben mensen omgekeerd vastgezeten in een achtbaan. Ze zaten gedurende dertig minuten vast op een snikhete dag.

Volgens bezoekers zaten de mensen vast in ‘Air Galactica’, een achtbaan waarin je virtual reality helmen draagt. “Ze hingen voor 30 minuten met hun gezicht naar een afgrond”, zei een bezorgde bezoeker.

Één inzittende zei dat er mensen paniekaanvallen hadden en zich zorgen maakten dat het harnas zou openen. “De rit was naar beneden gericht en we stonden zo stil. Ik zat samen met mijn dochter vast en het was vreselijk”, zei een man tegen Metro UK.

Jonge medewerkers

“Na ongeveer vijf minuten klommen twee jonge medewerkers de trap naast ons op om met ons te praten”, vertelde de inzittende. “Ze probeerden ons gerust te stellen, maar leken niet goed te weten hoe ze dit moesten aanpakken.”

Eerder al problemen

Na enige tijd kon de rit weer verder gaan, maar daarna was er geen manager te bespeuren om vragen aan te stellen. De jongemannen moesten alles maar alleen zien op te lossen. De achtbaan had dit probleem al eens eerder in mei 2016.