Weerbericht – Warme woensdag

Woensdag wordt het opnieuw erg warm en overwegend zonnig met af en toe hoge wolkensluiers en in de namiddag enkele stapelwolken. De maxima liggen rond 29 graden in de Ardennen, bedragen 30 graden aan zee en gaan van 31 tot 33 graden in de andere streken. Er staat een zwakke tot matige wind, aan zee steekt in de namiddag een lichte zeebries op. Dat meldt het KMI. Woensdagavond is er een kleine kans op een lokaal warmteonweer. ’s Nachts wordt het licht bewolkt en blijft het droog. Er is weinig afkoeling. Op de meeste plaatsen liggen de minima tussen 20 en 23 graden. Enkel in de Ardennen daalt het kwik onder de 20 graden. De wind wakkert aan naar matig.
Donderdag wordt het opnieuw zeer warm met op vele plaatsen maxima boven de 30 graden, mogelijk zelfs tot lokaal 35 graden. Eerst is het nog zonnig, maar in de loop van de namiddag neemt de kans op buien en onweer toe en wordt het stilaan minder warm vanaf het noordwesten. De buien kunnen gepaard gaan met rukwinden van 50 tot 60 km/u.
Vrijdag wordt het onder de invloed van een goed voelbare westelijke wind minder warm, maar halen we toch nog maxima van 22 graden aan de kust en van 23 tot 26 graden elders. Het wordt dan wisselend bewolkt met hooguit een plaatselijk buitje.
Zaterdag is het vrij winderig en vaak bewolkt met tijdelijk kans op wat lichte regen of een bui. De maxima gaan van 19 graden in de Ardennen tot 23 graden in de Kempen. Zondag blijft het overwegend droog en breekt de zon door. De maxima bereiken opnieuw 23 of 24 graden in het centrum van het land.

bron: Belga