Trefpunt maakt zich op voor eerste Gentse Feesten op Walter De Buckplein

Trefpunt maakt zich op voor de eerste Gentse Feesten op het Walter De Buckplein, een recent herdoopt stuk Bij Sint-Jacobs. Ondanks minder subsidies, wil de organisatie niet inboeten op de programmatie. Trefpunt start met “De Propere Fanfare” (van de Vieze Gasten) en stadscomponist Fulco Ottervanger. Meteen daarna brengt het Walter De Buck-ensemble “Ter ere van” een hommage aan “de Gentse Feestenpeetvater, aan Rembert, het Gentse lied en alle Gentenaars”. Overigens wordt op elke festivalavond om 20 uur aandacht geschonken aan het Gentse lied, met een “Gentse Zangstonde” waarbij Wim Claeys en compagnie hun jaarlijkse zangles geven. Verder speelt onder meer Sioen een thuismatch, samen het Zuid-Afrikaanse zangers ging hij aan de slag met het legendarische album Graceland van Paul Simon. Een nieuw concept rond Roland moet de generatiekloof dan weer dichten.
Nieuw dit jaar is de “Trefclubtent”, een nicheprogrammatie in de Spiegeltent, voorafgaand aan het muziekconcours Jonge Wolven. In het Baudelohof wordt opnieuw een Boombal ingericht en de Gentse Feestendebatten zijn ondertussen aan hun 28ste editie toe.
In het Baudelopark organiseert de Circusplaneet opnieuw een vierdaags jeugdcircusfestival, met dit jaar zowel om 15 als 17 uur een topact. Het spektakel op de openingsdag wordt om 15 uur verzorgd door Ell Circo d’ell fuego (Antwerpen), de andere dagen gaat het om een productie van Circusplaneet. De acts om 17 uur zijn circuscabaret, met een mix van professionals en jong talent. Daartussen worden workshops en animatie aangeboden.

bron: Belga