Huiszoekingen in België en Roemenië in dossier van mensenhandel

Meerdere tientallen huizoekingen zijn maandag uitgevoerd in Roemenië, België, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland in een onderzoek naar een criminele bende die verdacht wordt van mensenhandel. Dat heeft Eurojust, de dienst voor juridische samenwerking van de Europese Unie, woensdag bekendgemaakt. In Roemenië werden dertig personen opgepakt en drie in het Verenigd Koninkrijk. In totaal werden 71 huiszoekingen verricht in Roemenië en 20 in België, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De politiediensten hebben verder aanzienlijke sommen geld, juwelen, wapens, drugs en elektronische uitrusting in beslag genomen.
De criminele organisatie wordt verdacht van mensenhandel voor seksuele uitbuiting en de prostitutie, en van het witwassen van geld.
Vorig jaar riep de Roemeense politie de bijstand in van haar collega’s in België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Tsjechië en Zwitserland, aldus Eurojust. Er werden twee coördinatievergaderingen georganiseerd tussen de onderscheiden gerechtelijke diensten om de actie voor te bereiden.

bron: Belga