Hockey World League (v) – Nieuw-Zeeland klopt Spanje in groep van de Panthers

Hockey World League (v) - Nieuw-Zeeland klopt Spanje in groep van de Panthers

Nieuw-Zeeland (FIH 5) is woensdag goed begonnen aan de halve finale van de World League hockey voor vrouwen, op de terreinen van La Rasante in Sint-Lambrechts-Woluwe. De kiwi’s wonnen met 1-0 van Spanje. Olivia Merry scoorde na negentien minuten het enige doelpunt vanuit een strafcorner. Eerder woensdag begon Australië (FIH 4) goed aan de halve finales van de World League hockey. De Australische vrouwen klopten Maleisië (FIH 22) met 3-0. Maddy Pitzpatrick benutte twee penaltycorners (4. en 44.), waarna Georgina Morgan (56.) – eveneens met een strafcorner – de eindstand vastlegde op 3-0. Donderdag openen de Red Panthers (FIH 14) hun toernooi met een confrontatie met Australië.
In groep A won Nederland (FIH 1) met 4-0 van Schotland (FIH 17). China (FIH 8) en Italië (FIH 16) deelden de punten in een 2-2 gelijkspel. Het vijfde team in groep A is Zuid-Korea (FIH 9).
De tien teams werden ingedeeld in twee groepen. De vier eerste teams in het klassement stoten door naar de kwartfinales, die gespeeld worden op donderdag 29 juni.

bron: Belga