Gent verwelkomt zijn grootste meerdaagse sportevenement ooit

Van woensdag tot zondag is Gent gaststad voor de 21ste editie van de Europese bedrijfssportspelen. Er worden meer dan 5.000 deelnemers uit 22 verschillende landen verwacht, meldt de stad Gent. De Europese Bedrijfssportspelen (European Company Sport Games) vinden sinds 1977 om de twee jaar plaats, voor het eerst is België gastland.
De Blaarmeersen vormen het hart van de spelen, maar onder meer ook in de Eddy Merckx Wielerpiste, het zwembad S&R Rozebroeken en de sporthal van de Hogeschool Gent komen de sporters in actie. Verschillende lokale sportverenigingen en nog meer vrijwilligers zorgen ervoor dat het evenement in goede banen geleid wordt.
“De Europese Bedrijfssportspelen is het grootste meerdaagse sportevenement in Gent ooit”, zegt de Gentse sportschepen Resul Tapmaz (sp.a). “Het is een kans om de sterktes van Gent als sportstad te tonen. Dankzij onze goede sportinfrastructuur en de medewerking van het rijk Gents landschap aan sportverenigingen rekenen we op een topeditie. Met zo’n 5.000 deelnemers van over heel Europa die onze stad ontdekken, genieten het toerisme en de horeca volop mee.”
De 5.072 deelnemers zijn werkzaam in 372 bedrijven uit 22 landen. De meeste deelnemers komen uit Duitsland (2.128) en Frankrijk (1.176), maar ook de Belgen (689) zijn goed vertegenwoordigd. Er wordt gesport in 23 disciplines.

bron: Belga