Weerbericht – Vanaf vrijdag daalt het kwik enkele graden

Weerbericht - Vanaf vrijdag daalt het kwik enkele graden

Vandaag staat warm en zonnig weer op het menu, met af en toe hoge sluierwolken. In de namiddag kunnen enkele stapelwolken zich vormen. De maxima bedragen 26 tot 33 graden, zo meldt het KMI vandaag. Morgen en vooral donderdag blijft het zeer warm, vanaf vrijdag daalt de temperatuur enkele graden. Vooral zaterdag wordt het ietwat koeler, met maxima van 23 graden in de Kempen. Vanavond en vannacht blijft het zacht onder een heldere of licht bewolkte hemel. Minima: 14 graden in de Hoge Venen tot 20 graden in het centrum van het land. Voor morgen geven de weerkaarten aanhoudend warm en zonnig weer aan, met kans op een plaatselijk warmte-onweer. De maxima liggen tussen 28 à 30 graden in de Ardennen, 30 graden aan de kust en tot 33 graden in de Kempen.

Donderdag kunnen de maxima klimmen tot boven de 30 graden op vele plaatsen en plaatselijk zelfs tot 35 graden. Maar in de namiddag is er kans op buien en onweer, bij de overgang naar iets minder warm weer. Vrijdag wordt het onder de invloed van een westelijke wind minder warm, al klimmen de maxima toch nog tot 23 graden aan de kust en tot 26 à 27 graden in de Kempen. Het wordt dan wisselend bewolkt met hooguit een plaatselijk buitje.

Zaterdag wordt bewolkt, maar droog. In de Ardennen wordt het tot 19 graden warm, in de Kempen tot 23 graden. Ook zondag blijft het overwegend droog met afwisselend wolken en opklaringen. De maximumtemperaturen liggen tussen 22 graden in de Ardennen en 27 graden in de Kempen.

Maandag wordt het opnieuw warmer met temperaturen van 23 tot 28 graden. Het is eerst nog zonnig, maar in de loop van de namiddag neemt de kans op onweerachtige buien toe. Dinsdag tot slot geven de voorspellingen wisselvallig weer met temperaturen in de buurt van 24 graden aan.

bron: Belga