Vlaams Belang voert actie tegen “ongecoördineerde” Antwerpse wegenwerken

Vlaams Belangkopstukken in Antwerpen voeren dinsdag in verschillende wijken actie tegen de mobiliteitsproblemen in Antwerpen. Vanop Segway-achtige voertuigen verdelen ze pamfletten tegen wat zij ongecoördineerde wegenwerken noemen. Ze roepen onder meer op tot de heraanleg van Singelbruggen. Volgens de Antwerpse afdeling verliezen inwoners, werknemers, ondernemers, klanten, en ook toeristen in Antwerpen massaal tijd door verkeersopstoppingen. “Door een onoordeelkundige verkeersorganisatie, het maniakaal blijven inzetten op zogenaamde ‘vertramming’ en het laten samenvallen van bijna veertig verkeerswerven, bolt onze stad niet meer”, klinkt het.
“Het is niet zo dat iedereen nu de Segway, fiets of het openbaar vervoer op moet, ook de auto moet de stad in kunnen blijven rijden. Dat kan nu niet meer. Door de vele werven zijn hele stadsdelen onbereikbaar”, zegt Filip Dewinter. De Antwerpse oppositiepartij haalt uit naar meerderheidspartij N-VA, die volgens haar vergroent en de auto veronachtzaamt.
Met pamfletten die het dinsdag vanop hun opvallende transportmiddelen plant te bussen, geeft de partij ook een aantal ideeën mee. Zo wordt onder meer gepleit voor gratis parkeren in de binnenstad, kleine pendelbussen van de randparkings en het tolvrij maken van de Liefkenshoektunnel.
Een ander voorstel is het herinvoeren van tijdelijke bruggen op grote kruispunten van de Antwerpse Singel, een aanpak die dateert van eerdere, grote werken aan de Antwerpse ring.

bron: Belga