Terreurdaad Brussel-Centraal – Verdachte overleden, droeg mogelijk bommengordel

De man die dinsdagavond een koffer liet ontploffen in het station Brussel-Centraal, is overleden. Dat bevestigt het federaal parket. Mogelijk droeg de verdachte ook een bommengordel. Verschillende elementen wijzen in die richting, maar het federaal parket kan of wil die informatie voorlopig niet bevestigen. Over de identiteit van de verdachte zijn ook nog geen gegevens bekend. Het federaal parket bevestigde dinsdagavond dat er rond 20.30 uur een explosie had plaatsgevonden in het centraal station in Brussel, waarna de dader van die explosie was neergeschoten door de aanwezige militairen. De man kwam daarbij om het leven, zo heeft federaal parket intussen bevestigd.
Een aantal elementen wijzen er ook op dat de man een bommengordel droeg. Getuigen merkten immers dat onder het witte hemd van de man kabels hingen. Dat het lichaam van de man na de schietpartij niet naar het ziekenhuis werd gebracht, doet ook vermoeden dat dat als te gevaarlijk werd beschouwd. De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, is ook een hele tijd bezig geweest in het station.
Het enige wat het federaal parket over die mogelijke bommengordel kwijt wou, is dat alle mogelijke veiligheidsmaatregelen werden genomen.

bron: Belga