Ontslagen Coca-Cola: personeelsvergadering gepland op maandag 26 juni

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op maandag 26 juni is er s' middags een personeelsvergadering gepland over de sluiting van het European Quality Lab, laat de christelijke bediendebond LBC-NVK weten. De vakbonden willen de volgende bijzondere ondernemingsraden in september houden. De vakbonden kwamen samen over de werknemersverzekeringen voor de 50 tot 70 ontslagen die zullen vallen bij de sluiting van het European Quality Lab in bij Coca-Cola Services in Anderlecht. In dat lab wordt de kwaliteit van de frisdranken getest.

Een onderhoud met de directie kwam er niet meer. "We hebben vandaag uiteindelijk niet samen gezeten met de directie, maar besloten om de rest van de vergaderingen bij bijzondere ondernemingsraad in september te plannen", vertelt Tina De Greef van de christelijke bediendebond LBC-NVK. De directie moet de planning wel nog goedkeuren.

Bij Coca-Cola België werken ongeveer 2.300 mensen, verspreid over drie productievestigingen (in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine), zes distributiecentra, een technische afdeling in Londerzeel en het innovatiecentrum in Anderlecht, waar ook de administratieve zetel gevestigd is.

bron: Belga