Drie jongeren opgesloten die tiener aanvielen en in kanaal gooiden in Ranst

De afgelopen dagen dook op sociale media een filmpje op van jongeren die de keel van een dertienjarig slachtoffer dichtknepen, waardoor die tijdelijk het bewustzijn verloor. Het slachtoffer werd even later nog geslagen en in het kanaal geduwd in Ranst. Twee minderjarige verdachten zitten in een instelling en een twintiger werd aangehouden door de onderzoeksrechter, zo bevestigt het parket van Anttwerpen vandaag berichten in de kranten van Mediahuis. Vrijdag ontving de politie van een school uit Lier een melding van een verontrustend filmpje dat op sociale media circuleerde. Daarop was te zien hoe een dertienjarige jongen door de drie verdachten omsingeld. Zijn keel werd dichtgeknepen terwijl hij in bedwang werd gehouden.

Het slachtoffer viel flauw, kwam even later terug bij en probeerde te ontkomen. Daarbij werd hij nog geslagen. Ten slotte werd hij in het Netekanaal geduwd. De beelden werden door de jongeren zelf gemaakt en verspreid. Volgens het parket kon het trio snel worden opgespoord. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Sint-Katelijne-Waver, een 16-jarige jongen uit Putte en een 20-jarige man uit Mechelen.

“Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer en de verdachten elkaar zouden kennen”, zegt het parket. “Er zijn ernstige aanwijzingen dat de verdachten het plan hadden opgevat om het slachtoffer te laten hyperventileren. Het slachtoffer zou zwaar onder druk gezet zijn om hieraan mee te werken.”

De twee minderjarigen werden door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. De meerderjarige verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van foltering en opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige.

bron: Belga